Keraamilises grillis küpsetatud lambajalg

Turu juhataja Rene, haldusjuht Eiko ja bbq-meister Priit grillisid õues keraamilises grillis terve lambajala.

Grillitud lambakints
Retsept:
2,5 kg lambakints Ülle letist
Süstimisvedelik: vesi + piprasegu, sool, purustatud küüslauk
Süstal – müügil Maarahva Poes Avaturul
Liha termomeeter – müügil Maarahva Poes Avaturul
Prits liha pritsimiseks – müügil Maarahva Poes Avaturul
Õli
Sool
Pipar
Lambamaitseaine
Kodune õunamahl: müügil Turuhoones
Coca-cola
Tegevuskava:
1. Süsti lambasse vedelikku, kui ei ole võimalik, saab ka ilma
2. Määri kokku õliga, et maitseained jääksid paremini külge
3. Maitsesta soola, pipra ja lambalihamaitseainega ning jäta vähemalt 4 tunniks maitsestuma, veel parem üle ööks.
4. Grilli keraamilises grillis 150 °C ja kasuta kuumuse jagajat.
5. Jäta 1,5 küpsema ja mine tuppa sooja 🙂
6. Kontrolli sisetemperatuuri ja pritsi vahepeal õunamahlaga.
7. Jäta veel 1-1,5 tunniks edasi küpsema.
8. Kontrolli sisetemperatuuri, see võiks olla 83-85 °C.
9. Pane lammas fooliumi ja vala peale coca-cola ja mässi mitu korda veel fooliumi sisse.
10. Serveeri ja naudi!