Leopoldi Lihalett

Maitsesta Leopoldi searibi ning kutsu sõbrad aiapeole!

Leopoldi Lihalett on väike pereettevõte, kus tegutsevad üheskoos kaks põlvkonda. Ema Maria ja isa Vasyli on sündinud Ukrainas, lapsed Ivan ja Natalja juba Eestis. Turuhoone külastaja saab nende letist osta värske ja eestimaise noore sea liha, mis pärit Mulgimaalt.

Maria asus turul ettevõtjana tööle juba rubla ajal! Ta müüs siin sealiha, kuid erinevalt praegusest olukorrast, raiuti ja tükeldati siis liha otse müügiletis, külastaja silme all. Vahepeal tekkis paus, aga nüüdseks juba rohkem kui seitse aastat on ta Turuhoones tagasi ning tegutseb siin koos perega.

Perekonna tööpäev algab juba kell 6 hommikul, ehkki ärgata tuleb muidugi varem. Isa, poeg või Natalja abikaasa Indrek võtavad sea lihakehad Turuhoone keldris vastu poole seitsme paiku hommikul, esmaspäeviti, kolmapäeviti ja reedeti. Igal hommikul töötlevad nad searümpa selliselt, et värsket liha oleks võimalik terve päeva jooksul emal või tütrel müüa.

Peagi saabuva grillihooaja puhul soovitab peretütar Natalja mõnusat ja mahlast searibi sütel küpsetamiseks. Selle retseptiga saab täpsemalt tutvuda lehe tagaküljel.
Leopoldi Lihalett soovib kõigile päikest ja head tuju!