Leopoldi lihaleti peretütar soovitab!

Mõnusa mahlase searibi marineerimise retsept on pärit Austraaliast. Seal grillitakse aastaringselt ning randades on grillid tasuta kasutamiseks. Ju nad ikka oskavad!

Osta lihaletist paks ribitükk. Lõika ära kamar ja esimene pekikiht. Võid paluda need ka Leopoldi lihaleti müüjal eemaldada – nemad on spetsialistid. Jäta ribiplaat terveks ja umbes 1,5-2 cm jagu liha ribidele.
Sega omavahel õlu (1 dl), magus tšillikaste (200 g), ingver (2 tl riivitud) ja soja (0,5 dl) ja lase koos ribiga 3-24 tundi maitsestuda.

Ja nüüd võib grillimine alata!
Kui marineerimiseks aega napib, siis Leopoldi lihaletist saab grillimiseks kaasa osta klassikalist ja magusas punases marinaadis šašlõkki ning just ülaltoodud marinaadis searibisid.