Turuhoone:

E-L 7.30-16.00
P 9.00-15.00

Turuhall:

E-L 8:00-16:00
P 8.00-15:00

Avaturg:

E-L 7:00-17:00
P 7:00-15:00

Hapukapsas hakklihapallidega – sellist suurte ja hästi mahlastega?

Retsept:
500 g hakkliha, nt Rotaksi letist
500 g hapukapsast, nt Pärna talust
2 suurt porgandit
2 suurt sibulat
1-2 peotäit kruupi või tangu
Veidi hapukoort
Soola


Tegevuskava:

  1. Loputa ja leota kruubid või tangud. Kui valad keeva vee peale, siis protsess lüheneb.
  2. Haki ja hauta kooritud sibul ning riivitud porgand hakitud küüslauguga vähese võiga haudepotis.
  3. Tõsta pool kogust kõrvale ning lisa hapukapsas, tangud/kruubid, vesi, sool, pipar, loorberilehed.
  4. Hauta kaane all madalal kuumusel või pane u pooleks tunniks eelsoojendatud ahju.
  5. Tee hakklihapallid – lisa pool hautatud sibula-porgandi segu, veidi riivsaia, hapukoort, tüümiani, ning maitsesta.
  6. Vormi suured lihapallid – mina olen teinud 8-10 tk.
  7. Kui kapsas on juba pooleldi valmis haudunud, tee kapsa sisse lusikaga nii mitu pesakest kui palli tuli ning aseta lihapallid pesakestesse.
  8. Kata kaanega ning küpseta ahjus valmi. Enne lõppu eemalda kaas, et pallid ilusasti pruunistuksid.
  9. Head isu 🙂
VIITED
Vaata retsepti siit!
et