Turuhoone:

E-L 7.30-16.00
P 9.00-15.00

Turuhall:

E-L 8:00-16:00
P 8.00-15:00

Avaturg:

E-L 7:00-17:00
P 7:00-15:00

23-24. juuni kogu turg seoses jaanidega SULETUD
20-22. juuni on Turuhoone avatud kella 17:00-ni.

Marineeritud luts – Sa marineeri lutsu! See on väga maitsev.

Retsept:
Luts
Jämedat soola koorimiseks
Soola, marinaadi maitse järgi
Veidi suhkrut
Musta terapipart
Mõned loorberilehed
Toominga talu letist
Vürtsi ehk lõhnavat pipart
1-2 spl 30% äädikat
Vett


Tegevuskava:

  1. Pese ja vajadusel roogi luts. Koori jämeda soolaga liigne lima maha ja jäta soolaga veidikeseks ajaks seisma. Eemalda lõpused.
  2. Pane marinaad keema ja samal ajal
  3. lõika luts seibideks.
  4. Pane tükid õrnalt marinaadi ning keeda hästi madalal kuumusel, et liha ei laguneks u 10-15 minutit. Keeda marinaadis esmalt kala pea, siis kallerdis tarretub paremini.
  5. Tõsta kalatükid õrnalt purki. Kurna marinaad ning lase settida.
  6. Tõsta marinaad kulbiga purki ning
  7. lase purgil üleöö külmkapis tarretuda.
VIITED
Vaata retsepti siit!
et